Binnenvaart

Veilig, efficiënt, compleet en schoon

Tijdens en na een bezoek aan de haven van Rotterdam krijgen schepen te maken met navigatie, veiligheid, regelgeving, services, communicatie en inspecties. Hier vindt u informatie en uitleg over een bezoek aan de haven van Rotterdam.

Port Information Notices

Bekijk de officiële bekendmakingen voor het scheepvaartverkeer in de haven van Rotterdam (BAS) en de Port Information Notices (PIN).

Riverguide app

Dé app voor vaarweggebruikers met actuele informatie over o.a. routes, bezetting ligplaatsen, drinkwaterpunten en auto-afzetplaatsen.

Aankomst en vertrek van schepen

Bekijk de geplande scheepsbezoeken van de zeeschepen in de haven van Rotterdam: verwachte schepen, schepen in de haven en vertrekkende schepen.

Havenmeester havenkaart

De kaart wordt dagelijks bijgewerkt

Bruggen en sluizen

De gemeente Rotterdam biedt informatie over de bruggen en sluizen in Rotterdam.

Reparaties

In Rotterdam is het in het algemeen niet toegestaan om zelf grote reparaties aan uw schip uit te voeren, tenzij de Havenmeester daarvoor ontheffing heeft gegeven. Dit geldt niet voor reparaties die worden uitgevoerd op een werf. Ontheffing dient schriftelijk aangevraagd te worden bij het Haven Coördinatie Centrum via marifoonkanaal 14 of neem contact op met:

Haven Coördinatie Centrum
+31 (0)10 252 1000

Choose your language

The page is not available in chosen language.

Go to the front page